Montarea circularului (episodul 6)

  • Data publicare 13-04-2020
  • Admin

Asta a fost faza mult așteptată. După multă muncă și planuri modificate pe măsură ce avansam urma sa obțin un rezultat. Dar, nici aici nu am fost scutit de surprize. Trebuia doar să atasez placajul de fag de 18 mm - cel mai bun pe care il aveam - pe structura de banc deja existentă. Înainte de asta însă, aveam de pregatit circularul. Dacă vă aduceți aminte în episodul 5 v-am descris principalele părți componente ale unui circular. Două piese nu mai erau necesare: numărul 2 - apărătoare superioară și numărul 7 - apăratoare inferioara.

Baza circularului a fost prinsa de blat cu șuruburi, și bineînteles făcută fanta de înălțime maxima pentru disc. Între timp, mi-am dat seama că nu ar fi o idee rea să îi ofer blatului încă un punct de susținere. Așa că am adăugat încă o bucată de placaj, undeva pe la mijloc, ca in schița de mai jos (vedere de sus).

Bancul de lucru inainte de montarea blatului

Marea surpriză a venit însă atunci când am vrut sa atașez blatul de masă. Nu am luat în calcul faptul ca piesa numărul 3 (carcasă motor) era mai lungă decât masa metalică a circularului (care a fost luat drept referință atunci când am amplasat placajul de susținere). Astfel încât nu puteam sa pun blatul pe poziție. Să mut circularul nu era o solutie, ar fi insemnat practic să pun alt blat. Mai simplu ar fi fost sa desfac partea aceea de sprijin din mijloc și să îmi fac loc. Dar, nici asta nu era ok. Așa că, pentru prima dată de la începerea acestui proiect, am luat o pauză - destul de lungă - dezamăgit fiind de propria incompetență.

Din fericire, la un moment dat mi-a trecut faza de dezamagire și după ceva timp am revenit la setimente mai bune în legătură cu atelierul de tâmplărie. Pentru rezolvarea problemei generate de măsurătorile gresite am decupat pur și simplu o bucată din peretele din mijloc. Nu este perfect dar, cred că a fost cel mai bun compromis.

Credeați că e gata? Nu, nici pe departe. în loc de o cutie cu geam pentru strângerea prafului rezultat în urma tăierii de sub blatul mesei, a trebuit să fac două. Mi-am zis că asta este și am mers mai departe. Următorul pas important a fost să îi fac ghidajul. Există mai multe moduri de a-l face, nu știu dacă soluția aleasă de mine până la urmă este cea mai bună (sigur nu este cea mai rapidă atunci când se dorește schimbarea dimensiunii de tăiere!) dar sunt mulțumit de ce a ieșit.

Pentru ghidaj am folosit lemn de fag, este vorba despre "cutia" din imaginea de mai jos. Este suficient de înaltă pentru a putea tăia tot ceea ce se pretează pentru prelucrare la un circular și este un spațiu perfect de depozitare. De curând am realizat că dacă ar avea și un capac, astfel încât să țin praful la distanță, ar fi și mai bine. Asta o să o fac cât de curând.

Ghidaj circular

Pentru culisarea ghidajului am tăiat cu freza în blat 2 fante - folosesc șuruburi de fizare de 12mm. Iar pentru măsurarea exactă a distanței de tăiere au fost sacrificate 2 linii metalice fixate la fiecare capăt al ghidajului. Operațiunea de frezare a locașurilor celor 2 rigle metalice nu a fost perfectă (după cum se poate vedea în imaginea de mai jos), am avut în plan să umplu acele goluri cu rășina epoxidică - dar nu a fost o prioritate. Îi va veni rândul poate într-o zi....

Ghidaj circular, riglele metalice

În acest moment se puteau face primele tăieri de test. Nu a ieșit rău pentru prima tentativă, aș putea spune chiar din contră. Atunci mi-am dat seama că ghidajul ar fi trebuit să fie in partea cealaltă a mesei, al meu era perfect pentru un stângaci. Dar, datorita amplasării bancului de lucru pe suprafața avută la dispoziție, a trebuit să o las așa, nu este o mare tragedie, m-am obișnuit. O altă problemă sesizată a fost cea a rumegușului rezultat în urma tăierii, care in loc să se ducă frumos in cutia construită sub blatul mesei (se duce doar o parte din păcate) se încăpățânează să sară direct spre mine. Am găsit o rezolvare și pentru chestia asta, probabil că în episodul viitor vom discuta despre aspiratoare.